23 mar 2016
Op basis van eerdere (november 2015, januari 2016) – positieve! – ervaringen met Meet & Eat avonden, geeft Stichting Present daar dit voorjaar graag een vervolg aan.

De komende Meet & Eat avond voor de Noodopvang Deventer richt zich alleen op de alleenstaande mannen. Daarnaast is Stichting Present aan het kijken naar een alternatieve manier om de (grote) gezinnen ook rondom de maaltijd te kunnen ontmoeten en laten kennismaken met de Nederlandse cultuur en gastvrijheid. Zodra daar meer over bekend is, communiceren we dat via de gebruikelijke wegen.

Wanneer? Vrijdag 8 april (Laan van Borgele) en vrijdag 15 april (Schalkhaar)
Afhalen gasten: tussen 17.00 en 17.30 uur
Terugbrengen: uiterlijk 21.30 uur

Je kunt je voor één van beide, of beide avonden, aanmelden, via deze link.

De eerdere avonden waren er ca. 45 gastgezinnen Present, die allemaal 2 vluchtelingen aan tafel hebben gehad. Hartverwarmende reacties bij afloop. Het was best even spannend voor zowel gastgezin als gasten.
Aan de Meet & Eat avond gaven de gastgezinnen achteraf een rapportcijfer, gemiddeld een 8,5. En de meesten willen de volgende keer weer meedoen.

Ook de gasten hebben het als bijzonder en hartverwarmend ervaren, een avond Nederlandse gastvrijheid. Regelmatig vragen ze dan ook: ‘When can we sign up again?’. Voldoende redenen om hier een vervolg aan te geven!

Op de hoogte blijven van de ervaringen en ook uitgenodigd worden voor een volgende keer? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Stichting Present, die verschijnt een paar keer per jaar.

Lees hier meer: http://stichtingpresent.nl/deventer/gastgezin

COMMENTS

BACK_TO_LIST

Actueel

Meer actueel...

Deelnemende kerken en organisaties