27 feb 2016

Maandagavond 7 maart gaat Kruispunt Diaconaal Deventer officieel van start. Op deze avond zullen presentator Leo Fijen (KRO-NCRV) en advocaat Jan Vlug spreken over de onmisbare rol van kerken in de huidige samenleving.

De startbijeenkomst begint om 20 uur in kerkgebouw de Oase, Grevelingenstraat 1 te Deventer (inloop vanaf 19:30 uur). Iedereen is welkom, de toegang is gratis. Aanmelden wordt op prijs gesteld via administratie@meestergeertshuis.nl.

Het Kruispunt ontstond uit de zorg van Deventer kerken over de gevolgen van de veranderingen in de langdurige zorg, participatie en jeugdzorg, naast zorgzame ontwikkelingen als de groeiende werkloosheid en de toename in vluchtelingenstromen. In het Kruispunt zoeken de kerken samenwerking, zodat zij slagvaardig en daadkrachtig op dergelijke ontwikkelingen in de samenleving kunnen inspelen. Door hun samenwerking willen de geloofsgemeenschappen zich gezamenlijk inzetten voor mensen in kwetsbare posities, om hen de hulp geven die nodig is en om hun stem te versterken richting overheden en maatschappelijke organisaties.

COMMENTS

BACK_TO_LIST

OTHER_NEWS

Actueel

Meer actueel...

Deelnemende kerken en organisaties