6 sep 2018

De diaconale markt wordt georganiseerd door het Kruispunt Diaconaal Deventer. Het adres van het Titus Brandsma Huis is Titus Brandsmaplein 2 bij het NS station Colmschate.

 

De diaconieën en de caritas van de kerken in Deventer zetten zich in voor mensen die in nood zijn. Dat doen ze voor hun eigen leden, maar ook voor mensen die geen lid zijn van een kerk. Voor de grootste en acute financiële nood van mensen heeft het Kruispunt bij mogen dragen aan de oprichting van het Noodfonds.  Maar er is meer. Denk aan eten, kleding, aandacht, een verhuizing of een andere klus waarbij hulp nodig is.

 

Behalve de diaconieën en de caritas zijn er in Deventer ook veel andere organisaties die zich inzetten voor mensen die het wat minder getroffen hebben. Voor die mensen is het belangrijk dat al die hulpverlenende instanties elkaar kennen en van elkaar weten wat ze kunnen en niet kunnen.

 

De diaconale markt is daar de gelegenheid voor. Het Titus Brandsma Huis verandert op 1 oktober in een marktplein waar veel van die organisaties zich zullen presenten. Al snuffelend kunt u kennis maken (en zij met u) met:

 

Stichting Present Deventer               Voedselbank              Kledingbank

Stichting Leergeld                           De Ontmoeting           Meester Geertshuis

Bed, Bad en Broodopvang                Leger des Heils           Stichting Ontmoeting           

Stichting Gave                                Stichting Vriendendiensten

 

Met een aantal andere organisaties hebben we nog contact over hun deelname.

COMMENTS

BACK_TO_LIST

OTHER_NEWS

Actueel

Meer actueel...

Deelnemende kerken en organisaties