22 sep 2019

Het Kruispunt Diaconaal Deventer organiseert dit najaar opnieuw een Diaconaal Café. Deze keer houden we dat op woensdag 23 oktober 2019 in de Ichtuskerk aan de Holterweg 107 in Deventer. Het begint om 20.00 uur, maar de deuren zijn al een half uurtje eerder open.

 

Het onderwerp dat aan de orde komt is: Kind en Armoede. Kinderen die opgroeien in armoede, dragen de gevolgen daarvan vaak levenslang met zich mee. Ook in Deventer gaat het om een grote groep kinderen. In toenemende mate leeft dit probleem ook bij de gemeente Deventer. En zijn verschillende organisaties betrokken bij dit vraagstuk. Dit Diaconaal Café stelt de vraag centraal, wat en hoe kunnen we als kerken bijdragen aan de oplossing van dit probleem? En wat kunnen we leren van ervaringen elders opgedaan? Medewerking verlenen:

Bettine Arink, maatschappelijk activeringswerker van stichting De Vonk (Tilburg) die zal toelichten waar we het eigenlijk over hebben.

Margriet Kok, diaconaal consulent in Arnhem over wat we als kerken en kerkelijke instellingen doen.

Debbie Jonker, beleidsmedewerker van de gemeente Deventer over het armoedebeleid in Deventer.

 

Na de pauze is er een paneldiscussie met de drie inleiders en na afloop kunt u onder het genot van een drankje napraten.

COMMENTS

BACK_TO_LIST

OTHER_NEWS

Actueel

Meer actueel...

Deelnemende kerken en organisaties